Blogs over gepassioneerd bouwen en verbouwen

Bij Balemans houden we van ons vak. We doen het met liefde én schrijven er graag over. Lees onze blogs, met onder andere onderhoudstips voor jouw huis maar ook het laatste nieuws over subsidieregelingen voor monumentale panden.

De digitale wereld en keuze van een geschikte bouwpartner

 07/12/2017

 Jaco

De digitalisering van de maatschappij gaat niet voorbij aan de bouwwereld. Hoe kies je op de digitale snelweg een partner die jouw klus in huis gaat klaren?

Apps & websites

PinterestWerkspotMarktplaatskozijnvergelijker: hulpmiddelen te over om jezelf in bouwen, verbouwen, ontwerpen en materiaalkeuze te verdiepen. Internet geeft je voorbeelden te over die je helpen je droomhuis te realiseren met aandacht voor het ontwerp- en het uitvoeringsproces. 

Visueel maken
Velen vinden het een verademing dat ontwerpen door het internet een gezicht krijgt. Daar ben ik het mee eens want de vele foto’s geven de particuliere opdrachtgevers zicht op de mogelijkheden die zij hebben voor bijvoorbeeld vloer-, wand- en plafondafwerking, kozijnen en meubels. Het geeft richting. Het wordt moeilijker daar waar de plattegronden wijzigen of de uitdaging zit in prettige plekken maken in een woonplattegrond. Om dat zelf te kunnen als leek is een bepaalde mate van inlevingsvermogen nodig. Een (ontwerp)deskundige kan je erbij helpen en die vind je mogelijk via zoekmachines. 

En wat dan? 
Volgende stap is realiseren van je ontwerp. Ook daar kan het internet je bij helpen want sites als Werkspot helpen je om in contact te komen met de markt. Je plaatst je klus en partijen die interesse hebben in de uitvoering melden zich vanzelf: dat door slechts 1 bericht te plaatsen. Alleen partijen die interesse hebben, komen met een reactie. Weet je niet waar te beginnen of te zoeken dan is dit een goede start. 

Gerichter zoeken
Een praktische wijze van werken maar ik kan me zo voorstellen dat je in je huis niet zomaar de eerste de beste aan het werk laat gaan en dat je met plezier zelf tijd steekt in je keuzeproces. Dat kan met zoekopdrachten als “aannemer Oosterhout”, “badkamer Etten-Leur” of “restauratie Roosendaal”. Op die manier zit je zelf meer aan de knoppen. 

Mooi voorbeeld is de ambachtelijke houtzagerij Twickel die ik enkele weken geleden bezocht. Al bijna 200 jaar oud en ze verwerken het hout dat op het eigen landgoed middels bosbouw groeit. Maar wel met een website waarmee ze te vinden zijn en je hun producten leert kennen! Je plankenvloer er op maat laten maken door de ambachtslieden is geen enkel probleem. Diezelfde mensen kun je volgen via Facebook. Het één (vakman zijn) sluit het ander (te vinden zijn op het WWW) niet uit! 

Via via
Het was even wennen voor mij als ambachtelijk bouwer die de 50 nadert. Gewend als ik ben dat mond tot mondreclame zorgt voor nieuwe projecten. Dat is natuurlijk nog steeds zo maar het internet is niet meer weg te denken uit dat proces. Ook niet bij een ambachtelijke renovatie- en restauratiebedrijf als het onze. Iets dat voor mij persoonlijk 10 jaar geleden onvoorstelbaar was. 

Jaco Balemans, 
Directeur/ eigenaar Bouwbedrijf Balemans.

Hulp nodig bij het gerichter zoeken?

Meer blogs laden

Blog

Renovatie van je toilet en badkamer

Lees deze blog
Blog

Eigenaar van een Gemeentelijk Monument: tussen wal en schip bij subsidies?

Lees deze blog
Blog

Doorlooptijd van een (ver)bouwproject. Wat mag je -als klant- verwachten?

Lees deze blog

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.