Joost en Ellen, omgeving Liesbos, Breda

“Het beste advies ever kwam van Balemans: de verbouwing in één keer”

Als Joost en Ellen in 2016 hun intrek nemen in deze woning uit de jaren ’20, gaan ze nog niet meteen verbouwen. Ze willen gaandeweg het huis eerst goed aanvoelen. In de afgelopen jaren knappen ze steeds een stukje van hun woning op. De grootschalige verbouwing van de benedenverdieping pakken ze in één keer aan. Mét Balemans!

Joost en Ellen, omgeving Liesbos, Breda

Zekerheid over de planning

Joost: “Na de eerdere verbouwingen op de zolder en de eerste verdieping waren we eraan toe om ons huis echt af te maken. Met als doel: een fijne gezinswoning waar onze kinderen mooie jeugdherinneringen kunnen maken zodat ze hopelijk later ook graag nog eens terugkomen. De aanpak van de benedenverdieping was een te groot en complex project voor iemand alleen. Bouwbedrijf Balemans kan de grootte van een verbouwing als deze aan. Juist omdat we de keuken een tijdje zouden moeten missen, wilden we vooraf zekerheid over de planning. Jaco beloofde ons dat alles volgens planning zou verlopen. Hij heeft zijn woord gehouden.”

“Zoveel meer wooncomfort”

Verbouwing in één keer

Ellen: “Het beste advies ever kwam van Balemans. Zij adviseerden ons om de volledige verbouwing in één keer te doen. Nu is het huis ook echt af. Wij keken vooraf vooral naar cosmetische ingrepen om het huis mooier te maken. Maar behalve dat krijg je er ook zoveel meer wooncomfort voor terug!”

Joost: “De vloer was voorheen heel tochtig. Dat is aangepakt; onder de parketvloer ligt nu vloerisolatie. En in de serre en keuken is vloerverwarming gekomen. Ook de ramen zijn van dubbelglas. Daarnaast ben ik vooral blij met het behoud van diverse details, zoals de originele paneeldeur tussen de bijkeuken en de keuken. Die deur kwam van een andere plek in huis. Balemans heeft hem in de werkplaats zo bewerkt, dat we hem konden hergebruiken. Maar het meest trots ben ik op de terrazzovloer in de hal. Dat wilde ik heel graag, omdat zo’n vloer zo bij dit huis hoort. Een terrazzospecialist – ook via Balemans - is hier maar liefst twee weken mee bezig geweest. Vooral het meerdere malen gladschuren, na het aanbrengen van een combinatie van natuursteenkorrels en cement, is heel arbeidsintensief.”

Liefde voor ons huis

Joost: “Balemans coördineerde al deze werkzaamheden via onderaannemers. Als ik vragen had van financiële aard, nam ik contact op met Dennis. Verder was Arjan voor alle andere technische zaken ons aanspreekpunt. Hij had zicht op alle werkzaamheden en wist precies wie wat ging doen en wanneer. Ook stemde Arjan de werkzaamheden af met onze serrebouwer Niek Roos. Met enige regelmaat liep ik met Arjan een rondje door het huis om de voortgang te bespreken.”

Ellen: “We kregen soms huiswerk van hem. Dan vroeg hij ons om vast na te denken over bepaalde keuzes. In een proces als dit ben je afhankelijk van andere mensen. Wat mij het meest heeft verrast, is dat alle vakmannen zo betrokken waren bij ons huis en onze verbouwing. Ze hadden liefde voor ons huis en wilden zelf ook graag dat het mooi zou worden.”

Omvangrijke verbouwing benedenverdieping jaren ’20 woning

Liesbos, Breda

Verbouwing benedenverdieping jaren ’20 woning, advies over aanpak verbouwing.

Bekijk dit project

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.