René en Nathalie, buitengebied Dorst

“We zouden zo weer met Balemans in zee gaan”

Min of meer bij toeval stuitten René en Nathalie op een woning in het buitengebied in Dorst dat aan al hun woonwensen voldeed.

René en Nathalie, buitengebied Dorst

Nathalie: “We wilden onder andere een huis met een woonkeuken en een aparte werkkamer. Dit huis had alles in zich wat we wilden hebben, maar er moest nog wel het een en ander aan gebeuren om het helemaal naar onze zin te maken. Daarvoor wilden we een aannemer met ervaring in renovaties, liefst een lid van de Vakgroep Restauratie.”

René: “Ons idee was, als we een aannemer vinden met wie de klik goed is, dan komen we ook uit de prijs en de planning. Die klik was er direct met Bouwbedrijf Balemans.”

Offerteproces met militaire precisie

Al tijdens het aankoopproces van de woning uit 1911 legden René en Nathalie contact met Balemans. Nathalie: “We vonden het fijn om er in een vroegtijdig stadium een aannemer bij te betrekken. Dit omdat de laatste verbouwing eind jaren negentig, begin 2000, was.” René: “Het offerteproces verliep vanuit Balemans met militaire precisie; de communicatielijnen waren kort en alles wat we afspraken, werd direct bevestigd. We zijn zelf net zo. Daardoor was de klik er meteen. Het voortraject gaf ons veel vertrouwen in het verbouwingsproces.”

“Geweldig netwerk van onderaannemers”

De verbouwing is in twee fases uitgevoerd. Tijdens de eerste fase van de verbouwing lag de nadruk op de renovatiewerkzaamheden aan de binnenkant van de woning. In de tweede fase was het dak aan de beurt.  René: “In de eerste fase werd al een klein stukje van het dak vervangen vanuit de gedachte dat dat voldoende zou zijn. Helaas was dat niet het geval. Uiteindelijk moest toch het hele dak worden vervangen. Eerlijk is eerlijk; dat was voor ons een tegenvaller. Je denkt namelijk al dat je klaar bent. Dan duurt het staartje van het proces erg lang. Ondanks dat we over die fase minder tevreden zijn, zouden we zo weer met Balemans in zee gaan. En dat heeft alles te maken met hoe het in de eerste fase is verlopen.”

Ontzorging tijdens verbouwing

Nathalie: “We zijn in de eerste fase volledig ontzorgd door Balemans én hun netwerk van onderaannemers. Dat netwerk van onderaannemers is geweldig, zoals de korte lijnen tussen Balemans en Installatiebedrijf Rijsbergen.”

René: “Juist vanwege de ontzorging, de korte communicatielijnen in het voortraject én de kwaliteiten van de vakmannen tijdens de verbouwing zouden we zo weer met Balemans in zee gaan.”

Nathalie: “De mensen van Balemans dachten goed met ons mee in het hele proces. Hun visie dat je niet alles hoeft te slopen of te vervangen als het nog bruikbaar is, spreekt mij erg aan. De vakmannen Pieter en Kacper waren onze helden! Zo regelde Pieter als verantwoordelijk vakman alles voor ons. We kregen geen moment het gevoel dat iets teveel voor hem was of voor Kacper. Ze leveren echt vakwerk. De manier waarop Kacper het bijvoorbeeld voor elkaar kreeg om in een bestaande houten vloer een dorpel te vervangen, dat is echt klasse. Wat voor ons onmogelijk leek, kreeg hij gefikst.”

René: “Net als de plaatsing van het kozijn op maat in onze werkkamer. Dat werd volledig voorbereid in de werkplaats van Balemans. Zo heb je er maar weinig overlast van. Het heeft ervoor gezorgd dat we een heerlijk huis hebben in een omgeving waar we helemaal tot rust komen.”

 

 

Renovatie woning uit 1911 in buitengebied Dorst

Dorst

Meedenken tijdens het aankoopproces

Bekijk dit project

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.