Petra, Zandberg Breda

“Verbouwen is een proces”

Petra en haar man hadden er al een flink denkproces op zitten, voordat zij ons vroegen om het ontwerp voor hun benedenverdieping te realiseren. “Verbouwen is een proces” zegt Petra. “Bij Balemans loodsen ze je door het hele proces heen.”

Petra, Zandberg Breda

Méér ruimte zónder uit te bouwen

Petra licht de aanleiding om te willen verbouwen toe: “We wonen hier inmiddels een jaar of twaalf. We waren toe aan een vernieuwingsslag. Bovendien merkten we steeds vaker dat de inrichting van de benedenverdieping praktischer zou kunnen. En dat is goed gelukt; zonder een meter uit te bouwen, hebben we zoveel ruimte gewonnen. Bovendien is het echt mooi geworden.”

“Maak je geen zorgen”

Petra kende Balemans nog niet. “Ik raakte overtuigd door de professionele aanpak in het voortraject, zoals een snelle terugkoppeling op vragen en een gestructureerde manier van communiceren. Dat past goed bij ons. Tijdens de verbouwing spraken we samen vooraf af wie waar verantwoordelijk voor is. Dat werkte reuze handig.

De mensen van Balemans doen wat ze beloven. Bovendien werken ze heel netjes. Die totaalontzorging is iets wat mij persoonlijk meteen aansprak.

Bij Balemans op kantoor was Dennis ons aanspreekpunt. Hij gaf ons, bijvoorbeeld tijdens de bouwvergaderingen, altijd het gevoel: ‘maak je geen zorgen’. En de vakman die bij ons over de vloer kwam, was fantastisch. Hij kwam met goede ideeën en bracht die in duidelijke ‘brokjes’. Hij communiceerde over het eindresultaat zonder al te technisch te worden. We moesten er wel even over nadenken toen hij enkele praktische wijzigingen in het ontwerp voorstelde, maar we zijn blij dat we zijn idee voor de daklichten in de extra wasruimte hebben opgevolgd. Ook zijn er nu geen hoogteverschillen meer tussen de ruimtes die in elkaar doorlopen.”

Openslaande deuren aan de voorkant

Onderdeel van de verbouwing was het vervangen van de voorpui. Hiervoor werden in de werkplaats van Balemans openslaande deuren gemaakt ter vervanging van het bestaande raam. Petra: “Onze voortuin is een heerlijke plek om te zitten, zeker als het zonnetje schijnt. Voorheen gingen we dan – tamelijk omslachtig - via de voordeur met onze spulletjes naar de voorkant van het huis. Door de keuze voor openslaande deuren kunnen we deze plek nu veel meer bij ons huis betrekken. Marino heeft in de werkplaats van Balemans geweldig werk geleverd. Ook de schuifdeur en kozijnen zijn daar door Marino op maat gemaakt. Door slimme ingrepen zijn er nu zoveel fijne plekken in huis ontstaan. Het was een heel proces, maar nogmaals zonder een meter uit te bouwen hebben we zoveel ruimte gewonnen.”

 

Praktischere indeling benedenverdieping woning Zandberg

Breda

Optimaliseren ruimte benedenverdieping woning Zandberg, Breda

Bekijk dit project

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.