Agaath

Via iemand in het dorp kwam ik in 2008 bij Bouwbedrijf Balemans terecht. Ik had wel offertes van andere bouwbedrijven, maar bij Balemans voelde het meteen zo degelijk en betrouwbaar. Ik voelde: dit komt helemaal goed. En dat is uitgekomen.

Agaath

Via iemand in het dorp

kwam ik in 2008 bij Bouwbedrijf Balemans terecht. Ik had wel offertes van andere bouwbedrijven, maar bij Balemans voelde het meteen zo degelijk en betrouwbaar. Ik voelde: dit komt helemaal goed. En dat is uitgekomen.

Dit komt helemaal goed

In 1981 hebben Jaap, mijn man, en ik dit huis laten bouwen. We kozen voor een donkere uitstraling aan de binnenkant; met juten behang en donkerbruine tegels. Bij mij groeide de wens om het huis op te frissen, met lichte kleuren maar ook door meer licht en lucht binnen te laten komen via extra ramen aan de voor- en achterkant. In 2008 was de tijd er rijp voor om die opfrisbeurt aan te pakken. We maakten eerst een plan in ons hoofd. Vervolgens is dat samen met Balemans in overzichtelijke stappen geleidelijk uitgevoerd. Met de manier waarop zij hier gewerkt hebben, met zoveel rust en tact, daar hebben we geluk mee gehad. Rob voelde onze wensen zo goed aan.

Opnieuw naar Balemans

Dat is de reden waarom ik hen in 2017 terugvroeg, ditmaal voor het aanpakken van de bovenverdieping. Ik vroeg Rob erbij! Gelukkig werkte hij nog steeds bij Balemans en kon hij de verbouwing begeleiden en al het timmerwerk uitvoeren. Aanvankelijk wilde ik alleen het dak vernieuwen. Daar lag nog asbest op dat er voor 2024 af moest zijn. Ook wilde ik af van de jarenlange lekkages op de bovenverdieping. De foto’s van hoe het was, laten zien dat vernieuwing van het houtwerk hard nodig was. Ik besloot de kans waar te nemen en te kiezen voor een uitgebreidere verbouwing.

De weg naar de oplossing

Op de bovenverdieping was aan de achterzijde slechts één heel kleine kamer. Deze kamer had ook nog eens een volledig schuine wand; eigenlijk was er nauwelijks plek voor iets. Met de opbouw die Balemans plaatste is een ruime kamer ontstaan met een prachtig uitzicht. Ook valt het licht mooi binnen, doordat aan de zijkant een driehoekig raam is gemaakt. Ik hoefde Rob maar te zeggen wat ik wilde en hij vond een manier om het uit te voeren. Opnieuw is het contact goed verlopen. Ook de samenwerking met andere partijen, zoals het leidekkersbedrijf Walter Verhoeven, tegelzetter Martin van Duijn en schilder Johan Soeters. Natuurlijk gaat het om het uiteindelijke resultaat – daar ben ik verschrikkelijk blij mee – maar de weg ernaartoe is ook belangrijk. Inclusief het oplossen van puntjes die niet direct perfect waren. Dat maakt Balemans voor mij een enorm goed bedrijf dat kwaliteit levert op een heel fijne manier.

Renovatie vrijstaand woonhuis in twee fases

West-Brabant

Al in 2008 mochten wij de verbouwing doen van deze vrijstaande woning uit 1981. Het ging om het opfrissen van de begane grond, namelijk de woonkamer, keuken, wc, badkamer en de slaapkamer.

Bekijk dit project

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.