Yvonne en Toine, Ginneken Breda

“Er zijn weinig bouwers die je na afloop oprecht aanbeveelt. Balemans wel!”

Ooit wilden Yvonne en haar man Toine nog eens terug in Breda gaan wonen, de stad waar ze goede herinneringen aan hebben uit hun studententijd.

Yvonne en Toine, Ginneken Breda

Maar met drie dochters op de middelbare school moest het huis wel héél bijzonder zijn om ervoor vanuit Utrecht te verhuizen. “En bijzonder is dit huis” vertelt Yvonne. Aan de voorkant is het een monument. De uitbouw aan de achterkant had de mogelijkheid in zich om er iets moderns van te maken. Toen we de eerste keer hier met de makelaar rondliepen, zat er echter nog een kantoorbestemming op! Er is dus nogal wat gebeurd.”

Verstand van restauratie monumentale panden

Yvonne en Toine informeerden bij vrienden in de regio wat een goede aannemer voor de restauratie zou kunnen zijn. Yvonne: “Die riepen al snel, los van elkaar, dat we bij Balemans moesten zijn. We nodigden drie aannemers uit om eens met ons door het pand te lopen. Balemans was daar één van. Wat de doorslag gaf om voor hen te kiezen, was hun verstand van het restaureren van monumentale panden, maar ook de manier waarop hun contact met de gemeente is. Jaco was daar heel helder over. ‘We zijn naar de gemeente volledig transparant in wat we doen’ zei hij. Dat leek ons belangrijk bij de restauratie en renovatie van een pand met een monumentale status. Dat is uitgekomen; we hebben geen enkel omkijken gehad naar het proces bij de gemeente. Overigens heeft onze architect, BB architecten, in dat proces ook geholpen door te schakelen met de gemeente.”

Strakke sturing

Yvonne: “Er zijn weinig bouwers die je na afloop oprecht aanbeveelt. Balemans wel! Vanaf het eerste moment was het contact prettig. De begroting was helder en tot in detail uitgewerkt. Voorman Rob was als eerste aanspreekpunt fantastisch; een combinatie van warm en zakelijk. Hij dacht met ons mee, regelde vervolgens alles en kwam met zijn team, een club van leuke professionele jongens en mannen, alle afspraken na. De strakke sturing was voor ons van belang omdat we per se aan het begin van de zomervakantie in het huis wilden, zodat onze meiden goed in Breda zouden kunnen landen voordat ze weer naar school zouden gaan.”

Het unieke herstellen

Nu Yvonne en Toine alweer enige tijd met hun gezin in het huis wonen, zijn ze nog dagelijks oprecht blij. Yvonne: “We voelen ons bevoorrecht dat we hier mogen wonen. Ook krijgen we leuke reacties uit de buurt waaruit blijkt dat mensen blij zijn dat we er weer een woonhuis van hebben gemaakt. Het verhaal van de vloeren is natuurlijk helemaal bijzonder. We hadden de oude vloeren onder de vloerbedekking al afgeschreven, maar Jaco adviseerde ons toch om te praten met Eric van Gaffi ParketVormgevers. We waren direct om toen Eric wel mogelijkheden zag om de 100 jaar oude parketvloeren te restaureren. Het is zo gaaf dat je het unieke kunt herstellen! Balemans is in dit hele proces een fijne gesprekspartner geweest die steeds adviseert wat het beste is voor je huis. De prachtige ramen en deuren, de kleur olijfgroen aan de buitenkant, het reconstrueren van de historische plafonds, het omgaan met verschillende uitdagingen in de badkamer; we hadden het niet allemaal zelf kunnen bedenken.” 

Interieurbouw deel zolder: Het Interieurhuys

Badkamer, toiletten, sauna: Het Badhuys

Stucwerk: Corné Zwegers

Gashaard: Maarten van der Linden Haarden & Kachels

Beglazing: Berkglas

 

 

 

In ere hersteld! Monumentale villa uit 1860, Ginneken

Breda

Yvonne en Toine schakelden ons in om de door hen aangekochte villa in ere te herstellen. Een deel van deze monumentale villa stamt uit 1860.

Bekijk dit project

Voor jou gevonden!

Een betrouwbare aannemer voor advies, restauratie, verbouwing, renovatie, timmerwerk op maat en/ of onderhoud aan je pand of woning.